Zacht van binnen, hard van buiten. Of andersom?

Aangemaakt: Vrijdag 7 maart 2008

Vrouwen horen zacht van buiten en krachtig van binnen te zijn. Mannen krachtig van buiten en zacht van binnen.We verwachten dat vrouwen zacht van buiten én binnen zijn. Voor mannen geldt dat andersom. Hard van buiten én binnen. De perfecte match zou je denken. Ik denk dat binnen- en buitenkant door elkaar worden gehaald en de verwarring vind ik hinderlijk…

Van nature horen vrouwen in ieder geval van buiten zacht te zijn, en mannen hard. Vooral als vrouwen in verwachting raken hebben we onze rondingen nodig om een kind te kunnen voortbrengen en te koesteren. Sterke en gezonde vrouwen houden het langer vol in tijden van prestatie. Hard van binnen. Het zal wel aan hun wijze van vetopslag liggen. Rond de heupen.

Sterke mannen kunnen vergeleken bij vrouwen het minder lang volhouden in tijden van prestatie. In spieren zit nu eenmaal minder energie opgeslagen. Ze zijn daarom goed in het vlammen. Daarna moeten ze wel weer flink opladen. Vergeleken bij een gasfornuis staat de vlam voluit bij mannen, waardoor er meer energie verbruikt wordt in een kortere periode dan bij vrouwen, die alles op een laag pitje horen te doen.

Vandaar mijn conclusie. Vrouwen horen zacht van buiten en krachtig van binnen te zijn. Mannen krachtig van buiten en zacht van binnen.

Dat dit in werkelijkheid anders is komt door de invloed van verwachtingspatronen. Te veel vrouwen voelen zich nog aangetrokken tot macho’s, waardoor mannen (willen ze aan hun trekken komen) zich niet alleen harden van buiten maar ook van binnen. Haantjesgedrag is geen natuurlijk gedrag voor een mens. Het is aangeleerd. Omdat mannen zich onnatuurlijk gaan gedragen, zullen wij vrouwen dat ook wel moeten. Want mannen zijn evenmin haantjes als wij vrouwen kippen (zonder kop) zijn.

Wij vrouwen verharden daarom meer en meer aan de buitenkant. In plaats van zachte rondingen tonen wij onze spierballen. De daarbij komende overbeharing (ook op onze tanden) laten we weglaseren of harsen. Mochten we toch nog vet tegenkomen, dan gaan wij dames op dieet, fitness, storten ons in stressvolle banen en passen liposuctie toe. Van binnen branden we daardoor op. We zijn er niet op gebouwd.

Mannen worden steeds agressiever. Eros en agressie gaan samen. Kunnen mannen niet behalen wat ze beogen in een korte tijd dan raken ze gefrustreerd. Hun frustratie zorgt voor agressie om er nog eens een schepje bovenop te doen om het beoogde doel alsnog te behalen. Ook mannen branden op door een tekort aan ontlading en oplading.

Van mij mag het weer zijn zoals het van nature is.