Boekbespreking. Pit en passie. Infuus voor vermoeide heldinnen

image

Dit boek is alleen nog maar bestelbaar op de website van Nicolien Bot : www.vermoeideheldinnen.nl Echt zeer de moeite waard, omdat dit ‘zelfhulpboek’ je zelfredzaamheid aanspreekt en niet je vermogen om te oordelen. Daardoor leidt het lezen van dit boek tot een infuus aan praktisch en vriendelijk zelfinzicht. De hoofdstukken theoretiseren ook niet zo en zeggen waar het op staat en waar wij heldinnen nu zo vermoeid van raken. Ook dat het meest lastige van alles is, dat je de moed moet opbrengen om jezelf onder de loep te krijgen. Alles wat je eens vermoeide, heb je meestal jezelf eigen gemaakt en zit je passie & pit onzichtbaar in de weg.

Dit boek is speciaal gericht op vrouwen, omdat wij nu eenmaal anders en meer cyclisch in het leven staan. Dat word je ook in de loop van het boek duidelijk. Toch lijkt het mij ook geschikt voor mannen die niet goed in contact staan met hun innerlijke ‘vermoeide heldinnen’ kant.

Als laatste oefening van het boek beschrijf je jezelf als heldin, bekeken door je eigen ogen als vriendin. Daar heb je ook moed en oprechtheid voor nodig en lukt je nu vast dankzij het infuus waar Nicolien Bot je van voorziet.