Worden wie je bent

Zo mooi gezegd, maar doen is anders. Want wie ben je eigenlijk echt en wie wil je zijn om dat te worden? Dat is zo ingewikkeld, dan kan je her en der wel een cursus, therapie of workshop er tegen aan gooien, om erachter te komen dat  je er daarna en na al die inspanning er nog niet achtergekomen bent. Ook kan je stapels zelfhulpboeken kopen en de een klikt mooier en simpeler ‘zo gezegd, zo gedaan’ dan de ander, maar als puntje bij paaltje komt verzand je al gauw weer in desillusie na de aanvankelijke opwinding van een geloof in een nieuwe methode voor zelfverbetering. Als je de stukjes op mijn site leest is het een stuk goedkoper en simpeler voor je, vermoed ik.

Wie gezond en fit wil worden, moet gezond en fit doen ‘om het te worden’ en ‘voelen zijn’. Wie, halverwege, opeens een-lezer-van zelfhulpboeken wil worden, moet deze boeken lezen, dan word je zo’n lezer. Zo simpel.

Andersom werkt het ook zo. Als je een talent voor tennissen hebt, maar je doet het nooit dan word je nooit een tennisser. Hoeveel aanleg je ook hebt. Het komt gewoon niet uit het niets je toevallen.

Maar óók andersom, als je een talent voor depressie hebt en je zoekt de negativiteit van het leven op, dan wórd je depressief. Hoezo er voor gekozen? Dat zeg ik niet hoor. Je ziet niet altijd waarmee je bezig bent en wat je aan het worden bent.

Door gewoon vlieguren te maken in datgene wat je wil worden zal het je zeker lukken! Ook al wil je iemand worden die je niet bent. Beloofd. En als je wel weet wat je wilt, maar je doet het nooit, dan verzeker ik je dat je het nooit zult worden. Echt niet! Mag ook.